Lionel Messi komt maandag niet naar de rechtbank in Barcelona, waar hij moet getuigen in een zaak die werd aangespannen door Nederlandse speelgoedfabrikant Easy2Company. Dat liet de voetballer donderdag weten aan de rechtbank, waarna de speelgoedmaker bezwaar aantekende. De rechtbank verdaagt nu de zitting.

De voetballer stelt dat hij door "contractuele verplichtingen" is verhinderd om de zitting bij te wonen. Een dag na de zitting speelt FC Barcelona een Champions League-wedstrijd, en daar hebben de verplichtingen volgens Messi mee te maken.

Easy2Company vindt het een vreemde reden omdat deze wedstrijd al lang gepland stond, zegt het bedrijf tegen NU.nl. Het was ook al de tweede keer dat Messi niet zou komen opdagen. Het bedrijf tekende om die redenen bezwaar aan tegen het wegblijven van de voetballer.

Messi is verwikkeld in een conflict met de speelgoedmaker. Volgens Easy2Company heeft de voetballer nooit reclame gemaakt voor de zogenoemde Space Scooter, terwijl hij hiervoor vijf jaar geleden een miljoenencontract tekende. De speelgoedproducent betaalde om die reden de laatste factuur niet. Dat noemt het management van Messi contractbreuk.