Ruim een jaar na zijn aantreden neemt algemeen directeur Ludo Bijvoet van Blokker Nederland alweer afscheid, meldt moederbedrijf Mirage Retail Group maandag. Bijvoet trekt de deur op 1 december 2019 achter zich dicht. Het moederbedrijf zegt "in goed overleg" uit elkaar te gaan.

Bijvoet werd vorig jaar zomer aangesteld als algemeen directeur. Hij kwam toen over van branchegenoot Xenos. Bijvoet werd aangesteld vanwege zijn ervaring in de sector en kreeg als opdracht de verkopen op te krikken en de winstmarge te verbeteren.

Onder zijn leiding zijn 350 Blokkers omgebouwd naar de nieuwste formule: Blokker Alles in Huis. Ook werd het huismerk van Blokker geïntroduceerd.

"Ludo Bijvoet heeft in een moeilijke periode leiding gegeven aan de onderneming en heeft de Blokker-organisatie versterkt en verder geprofessionaliseerd. Ik ben hem bijzonder erkentelijk voor zijn bijdrage aan de onderneming en wens hem veel succes in zijn verdere loopbaan", schrijft Mirage Retail Group-topman Michiel Witteveen.

Wie Bijvoet opvolgt, is nog niet bekend. Wel meldt Mirage Retail Group dat Egbert Abrahams en Ynse Stapert tot de raad van bestuur zijn benoemd.