Ford stelt de winstverwachting naar beneden bij. Deze was eerst tussen de 7 en 7,5 miljard dollar (6,2 en 6,7 miljard euro). Matige verkoopresultaten in China en prijsdruk in de Verenigde Staten zorgen ervoor dat het bedrijf nu nog op 6,5 tot 7 miljard dollar rekent.

De kwartaalomzet was 2 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar, met zo'n 37 miljard dollar. Die daling kwam volgens het bedrijf vooral door valutawisselkoersen.

Na de aankondiging van de kwartaalcijfers daalde het aandeel van Ford in de nabeurs-handel met bijna 4 procent.

CEO Jim Hackett zei in gesprek met investeerders teleurgesteld te zijn in de bijgestelde winstverwachtingen, maar gaf aan wel overtuigd te zijn dat het bedrijf nu de juiste stappen zet voor de lange termijn.

Vorig jaar kondigde Hackett een herstructurering van het bedrijf aan die 11 miljard dollar zou gaan kosten. Onderdeel van dit plan was dat Ford de focus verlegt naar trucks en terreinwagens, en investeert in de ontwikkeling van elektrische en zelfrijdende auto's. Overigens heeft het bedrijf als onderdeel van het plan eerder dit jaar ook zo'n zevenduizend medewerkers ontslagen.