De Belgische uitgevers Standaard Uitgeverij en Ballon Media gaan samen verder als joint venture, maken de uitgeverijen woensdag bekend. Hiermee ontstaat de grootste Nederlandstalige stripuitgever van de Benelux.

In het nieuwe bedrijf, dat ook Standaard Uitgeverij gaat heten, komen als gevolg van de joint venture stripfiguren als Kuifje en Suske en Wiske samen binnen hetzelfde bedrijf.

De Vlaamse Standaard Uitgeverij is al sinds de jaren veertig de uitgever van Suske en Wiske. In 1945 werd hier het eerste verhaal van de avonturen van Suske en Wiske uitgebracht, genaamd Suske en Wiske op het eiland Amoras. Inmiddels zijn er meer dan 370 stripalbums van het duo uitgebracht.

Daarnaast is de Standaard Uitgeverij bekend van De Kiekeboes, F.C. De Kampioenen, Urbanus en Nero. Ook verzorgt Standaard Uitgeverij de distributie van de boeken van de Nederlandse uitgeverijen De Bezige Bij en Bruna in Vlaanderen.

Ballon Media is vooral bekend van de stripreeksen Jommeke en Biep en Zwiep. Ook verzorgt de uitgever de Nederlandstalige uitgaven van Lucky Luke, Kuifje, Robbedoes en De Smurfen.