De Algemene Onderwijsbond (AOb) meldt dat het gesprek tussen minister-president Mark Rutte, de bonden en werkgeversorganisaties woensdag "geen concrete toezeggingen" heeft opgeleverd. Daarom gaat de staking die voor 6 november gepland staat door.

"Ik zie geen reden om die af te zeggen nu er nog geen toezeggingen zijn gedaan door het kabinet", aldus AOb-voorzitter Liesbeth Verheggen over de staking. Er komt vooralsnog geen extra geld voor het onderwijs, zo bleek uit het gesprek.

De organisatie hoopte dat het verzoek om een noodpakket van 425 miljoen euro ingewilligd zou worden. Dat geld is volgens de bonden en werkgevers nodig om onder meer de salarissen in het basisonderwijs te verhogen.

"Het lerarentekort is op veel scholen te voelen, schooldirecteuren sturen kinderen naar huis, leraren verdelen klassen en het onderwijspersoneel kampt met een enorme werkdruk want collega's zijn lastig te vinden", vat de voorzitter de problemen samen.

Het is de bedoeling van de bonden dat de scholen op 6 november dichtgaan en dat leraren hun werk neerleggen. De bonden hebben deze datum gekozen, omdat op die dag de onderwijsbegroting wordt behandeld in de Tweede Kamer.

De vorige stakingen werden in maart gehouden. Alle lagen van het onderwijs riepen toen op tot meer investeringen.