PayPal trekt zich terug uit libra, de cryptomunt die Facebook uit wil brengen. Het onlinebetaalplatform is het eerste lid dat uit de Libra Association stapt.

Eerder deze maand overwogen ook Visa en Mastercard om hun deelname aan de cryptomunt op te geven. Zij zouden zich geen extra wettelijk toezicht op de hals willen halen. Andere leden van het samenwerkingsverband zijn grote techbedrijven als Uber, Lyft en Spotify.

De lancering van een cryptomunt onder leiding van Facebook leidde tot veel kritiek van financiële toezichthouders van over de hele wereld. Frankrijk en Duitsland willen de omstreden libra helemaal blokkeren voor de Europese markt. Vooral het gebrek aan regelgeving en de mogelijkheden tot financiële criminaliteit baren politici en toezichthouders zorgen.

Op het vertrek van PayPal uit de samenwerking reageerde de Libra Association dat het zich bewust is van de uitdagingen die het nog gaat tegenkomen in de pogingen om het financiële systeem te veranderen.

Facebook kondigde afgelopen juni aan een cryptovaluta te lanceren, zodat gebruikers onderling geld kunnen uitwisselen. Het plan was om de valuta in de eerste helft van 2020 te introduceren.