Luchtvaartmaatschappij Air France gaat de CO2-uitstoot van alle binnenlandse vluchten compenseren met een reeks verschillende maatregelen, blijkt in een interview van de Franse krant Le Parisien met CEO Anne Rigail.

Per dag voert de luchtvaartmaatschappij circa vijfhonderd binnenlandse vluchten uit. Om de CO2-uitstoot hiervan te compenseren, wil Air France onder meer bomen planten, bossen beschermen en bijdragen aan het behoud van biodiversiteit.

De compensatie gebeurt volgens de luchtvaartmaatschappij op vrijwillige basis en zal het bedrijf enkele miljoenen euro's kosten. Air France hoopt zeventig miljoen bomen te planten, aldus Rigail in het gesprek met de krant. In welke tijdsspanne dat zou moeten gebeuren, is niet duidelijk.

Air France kondigde in het interview ook aan de CO2-uitstoot met de helft te zullen verlagen in vergelijking met 2005. Dat wil de topvrouw onder meer door de helft van de toestellen te vervangen door kisten die 20 tot 25 procent minder brandstof verbruiken. Verder wil het bedrijf vanaf 2020 geen wegwerpplastic meer gebruiken en zal al het afval op vluchten naar Parijs gescheiden ingenomen worden.