De vakbonden hebben in de nieuwe cao voor het grondpersoneel van KLM afgesproken dat er een limiet komt op het aantal flexcontracten, meldt FNV dinsdag. Verder krijgt het personeel er 8,5 procent bij gedurende de looptijd van de cao van twee jaar en negen maanden.

Ook wordt de vakantietoeslag verhoogd en wordt in de berekening voor de vakantietoeslag ook de onregelmatigheidstoeslag meegeteld. Volgens FNV levert dat een salarisverhoging van 1,5 procent op.

Daarnaast krijgt hoger personeel voortaan een vaste eindejaarsuitkering in plaats van een variabele, gebaseerd op de winst en persoonlijke targets.

FNV-bestuurder Jan van den Brink noemt het limiet op flexcontracten een doorbraak. "Hier hebben we samen met personeel en de andere bonden heel hard voor geknokt." Bij sommige afdelingen is het aantal uitzendkrachten gestegen naar 50 procent.

'Vast contract natuurlijk veel beter'

Volgens FNV is nu afgesproken dat bij de afdelingen platform en bagagekelder het percentage daalt naar 20 procent flexibel. Bij de afdelingen cargo en passagiersafhandeling dalen de percentages naar respectievelijk 25 procent en 30 procent.

"Een vast contract is natuurlijk veel beter dan zo'n onzeker bestaan als flexkracht. Met een goed contract kunnen mensen ook echt een leven opbouwen. Wij zijn hier erg blij mee", aldus Van den Brink.