KPN benoemt Joost Farwerck dinsdag als nieuwe CEO, nadat maandag bekend werd dat Dominique Leroy niet langer de beoogde kandidaat is. Ook stapt CFO Jan Kees de Jager op 1 maart 2020 op.

Chris Figee wordt vanaf 1 februari 2020 de nieuwe CFO van het bedrijf.

Farwerck wordt naast CEO ook voorzitter van de raad van bestuur. Sinds 2013 behoort Farwerck al tot deze raad, en sinds 2014 is hij daarnaast COO van het bedrijf.

Huidig KPN-CEO Maximo Ibarra maakte afgelopen juni zijn ontslag bekend. Hij was toen nog maar een jaar CEO. Vervolgens maakte het telecombedrijf begin september Leroy bekend als nieuwe directeur.

Zo'n twee weken later werd echter bekend dat er een gerechtelijk onderzoek naar haar is opgevat in België. Leroy zou met voorkennis in aandelen van Proximus hebben gehandeld, het Belgische telecombedrijf waar ze nu nog aan het hoofd staat.

Het onderzoek bleek maandag reden voor KPN om af te zien van de benoeming van Leroy. Volgens het bedrijf is dit niet vanwege de beschuldigingen, maar vooral omdat de duur van de procedure onduidelijk en onvoorspelbaar is.