Blokker-eigenaar Michiel Witteveen wil de winkelketen over drie jaar naar de beurs brengen. Hij wil een klantenloyaliteitssysteem invoeren, waarbij klanten in ruil voor een volle spaarkaart een aandeel in het bedrijf krijgen. Dat zegt Witteveen in Het Financieele Dagblad (FD).

"Zo geef ik Blokker terug aan de Nederlanders", aldus Witteveen in het FD. Naar eigen zeggen wil hij met zo'n systeem niet per se geld verdienen, maar voor loyaliteit richting de winkelketen te zorgen.

Witteveen kocht Blokker vier maanden geleden. Het bedrijf kampt al jaren met flinke verliezen. De familie Blokker gaf de nieuwe eigenaar zelfs een flink bedrag mee om de verliezen op te vangen. Witteveen erkent dat de winkelketen eerst uit de rode cijfers moet, voordat het überhaupt een beursgang kan overwegen.

De kosten van het bedrijf worden onder meer teruggebracht door van drie distributiecentra naar één te gaan. Tevens zet Blokker zich meer in op eigen merken, die hogere marges moeten opleveren, schrijft het FD.

Twee weken geleden nam Witteveens Mirage Retail Group ook Intertoys en Maxitoys over. Een half jaar geleden had de Portugese investeringsmaatschappij Green Swan de speelgoedketen juist nog overgenomen van Blokker. Ook Big Bazar valt onder Mirage Retail Group.