De Duitse autoriteiten hebben woensdag een inval gedaan bij het hoofdkwartier van Deutsche Bank in Frankfurt, bevestigt het Duitse ministerie van Justitie woensdag. Ze zijn op zoek naar informatie met betrekking tot de witwaszaak bij de Deense branchegenoot Danske Bank.

Het Duitse ministerie van Justitie onderzoekt of de grootste Duitse bank het witwassen van de Estse tak van Danske Bank faciliteerde door als een soort tussenpersoon te fungeren. Ook wordt gekeken of Deutsche Bank verdachte transacties niet te laat bij de autoriteiten meldde.

Danske Bank wordt inmiddels in meerdere landen onderzocht vanwege de witwaszaak, waaronder in de Verenigde Staten, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk en Estland. De kleine Estse tak van Dankse Bank zou bij in totaal 200 miljard euro aan verdachte transacties betrokken zijn.

Het onderzoek van Justitie begon dinsdag en is ook woensdag nog bezig. Hierbij zijn drie aanklagers en negen agenten van de federale politie betrokken. Justitie kon niet zeggen hoelang het onderzoek in Frankfurt zal duren.

In een verklaring laat Deutsche Bank weten mee te werken. "Deutsche Bank heeft de feiten onderzocht en heeft de opgevraagde documenten voor zover mogelijk was geleverd", schrijft de bank.