Carlos Ghosn, voormalig CEO van Nissan, mag tien jaar lang geen beursgenoteerd bedrijf leiden en moet 1 miljoen dollar (zo'n 900.000 euro) betalen na een schikking met Amerikaanse beurstoezichthouder SEC. Hij zou jarenlang meegewerkt hebben aan het verbergen van een compensatie die hij ontving. Nissan schikte ook, en moet 15 miljoen dollar betalen.

Volgens de aanklacht van de Securities and Exchange Commision (SEC) ontving Ghosn tussen 2009 en 2018 de een compensatie van 94 miljoen dollar, terwijl dit verborgen werd gehouden voor het publiek. Hoewel ze hebben geschikt, hebben Ghosn en Nissan beiden niet toegegeven dat de beschuldigingen kloppen.

Ook de hooggeplaatste Gregory Kelly moet 100.000 dollar betalen, en mag vijf jaar geen directeur zijn van een beursgenoteerd bedrijf.

Voormalig topman Ghosn werd in 2018 ontslagen bij Nissan vanwege financieel wangedrag. De beschuldigingen die hierover werden gedaan, ontkent hij nog steeds. Ook als CEO bij Renault werd hij ontslagen.

Momenteel is Ghosn op borgtocht vrij, en zit hij onder huisarrest in Tokio. Er loopt nog een andere zaak tegen hem, die waarschijnlijk in 2020 verder gaat.