Britten die met de financieel geplaagde touroperator Thomas Cook op reis gaan, hoeven niet te vrezen dat ze zullen stranden in vakantielanden mocht het bedrijf onverhoopt omvallen. De Britse minister Dominic Raab van Buitenlandse Zaken zei zondag dat er een noodplan klaarligt om reizigers dan terug te halen.

Thomas Cook is er nog niet in geslaagd om privé-investeerders te vinden om een faillissement te voorkomen. Het bedrijf zou nu hopen op een reddingsoperatie van de Britse overheid. Raab ging niet in op stappen die de overheid mogelijk neemt om 's werelds oudste touroperator bij te staan.

Zijn collega-minister Brandon Lewis (Veiligheid) sprak de hoop uit dat onderhandelingen over de toekomst van Thomas Cook zondag tot een goed einde kunnen worden gebracht. Ook Lewis weigerde verder commentaar te geven op welke stappen de regering bereid is te nemen.

Thomas Cook liet voor het weekend weten dat het extra financiële middelen nodig heeft voor een reddingsplan. Het zou gaan om een lening van nog eens 200 miljoen pond (227 miljoen euro), naast het reddingsplan van 900 miljoen pond dat vorige maand werd afgesloten.