Mediamagnaat John de Mol en de Britse televisieproductiemaatschappij ITV Studios gaan eerder dan gepland uit elkaar, bevestigt Talpa Media. De Mol zal begin 2020 niet meer creatief betrokken zijn bij het productiebedrijf. De mediamagnaat had de optie om de samenwerking nog drie jaar te verlengen, maar daar kiest hij dus niet voor.

Een woordvoerder van Talpa Media vertelt dat ITV Studios en de mediamagnaat uit elkaar gaan, omdat De Mol zich focust op Talpa Network. Dat is het bedrijf waarin hij zijn media-activiteiten heeft ondergebracht en waar onder meer SBS6 en Radio 538 onder vallen.

ITV telde in 2015 een bedrag van 500 miljoen euro neer voor de productiestudio, waar onder meer programma's als The Voice en Ik hou van Holland werden gemaakt. De Mol zou er creatief aan verbonden blijven als producent.

Het bedrag zou met goede prestaties in acht jaar op kunnen lopen tot 800 miljoen euro. Het is niet bekend of het eerder stoppen van de samenwerking nog voor problemen zal zorgen met betrekking tot dit bedrag. De Telegraaf schrijft woensdag dat De Mol 100 miljoen euro misloopt vanwege de vervroegde beëindiging van de samenwerking, maar Talpa Media zelf doet hier geen uitspraak over.