Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Brussel geeft E.ON groen licht voor overname Essent-moeder Innogy

De Europese Commissie heeft groen licht gegeven voor de overname van energieaanbieder Innogy door branchegenoot E.ON. Laatstgenoemde moet wel een aantal onderdelen verkopen. Het Nederlandse Essent is eigendom van Innogy, dat op haar beurt nu nog onderdeel is van het Duitse energiebedrijf RWE.
Door NU.nl

Dat maakt eurocommissaris Margrethe Vestager (Mededinging) dinsdag bekend.

E.ON zal zich volledig terugtrekken uit de Tjechische markt voor gas en elektriciteit. In Duitsland en Hongarije doet het bedrijf ook een aantal onderdelen van de hand, maar blijft het wel actief.

"De toezeggingen die E.ON heeft aangeboden, zorgen ervoor dat de fusie niet tot minder keuze en hogere prijzen leidt in de landen waar deze twee bedrijven actief zijn", aldus Vestager.

Begin 2018 maakten de bedrijven bekend dat er een principeakkoord was bereikt. Naast de overname van Innogy door E.ON worden er ook andere bezittingen en aandelen geruild tussen de bedrijven.

Zo behoudt RWE de hernieuwbare energietak van Innogy en krijgt het ook de E.ON-divisie die zich daarmee bezighoudt. Verder krijgt RWE een belang van net geen 17 procent in E.ON, het minderheidsbelang dat E.ON had in twee kerncentrales, de gasopslagtak van Innogy en Innogy's belang in een Oostenrijkse energieaanbieder.


Lees meer over:

Europese Uniee.on

Aanbevolen artikelen

NUjij-reacties


nujij comment 0 reacties