Woensdag staakt het grondpersoneel van KLM tussen 13.00 en 17.00 uur, meldt vakbond FNV maandag. Het is daarmee de derde keer in twee weken tijd dat de medewerkers het werk neerleggen.

De gesprekken tussen de bonden en KLM die vorige week werden voortgezet, liepen op niets uit. KLM deed toen een loonbod van 7 procent (verdeeld over twee jaar en negen maanden), terwijl de bonden een jaarlijkse verhoging van 4 procent eisen.

De bonden vinden onder meer dat KLM werknemers tegemoet moet komen, omdat KLM alleen maar vaste contracten aanbiedt van 0,75 fulltime-equivalenten (fte), terwijl ze met "zware roosters" werken. Hierdoor kunnen medewerkers volgens de bonden geen tweede baan vinden.

"Deze werknemers hebben hierdoor een erg laag inkomen, terwijl ze juist op de zwaarste diensten worden ingezet", aldus Jan van den Brink van FNV. Ook wil de bond dat meer werknemers in dienst komen. Onder de cao voor grondpersoneel vallen vijftienduizend mensen.

Begin deze maand legden enkele honderden leden van het FNV al twee keer het werk neer. Dit leidde tot tientallen uitgevallen en vertraagde vluchten. Ook moesten reizigers langer op hun bagage wachten.

Oproep: NUjij

  • Ben jij werkzaam bij de KLM? Laat dan in de NUjij-reacties weten of je gaat staken en deel je mening over deze situatie!