De Portugese investeringsmaatschappij Green Swan die Intertoys in maart kocht en begin september alweer van de hand deed, had te weinig geld om de schappen van de winkelketen te vullen. Dat zeggen diverse bronnen maandag tegen Het Financieele Dagblad (FD).

In een half jaar bestelde Intertoys slechts af en toe speelgoed voor in de winkels, zegt een leverancier tegen de krant. Green Swan zou al maanden niet meer aan de keten hebben geleverd.

Michiel Witteveen, de eigenaar van onder meer Blokker, kocht afgelopen week Intertoys terug. Toen werd nog niet bekend waarom Green Swan de keten van de hand deed, maar Witteveen zegt nu tegen het FD dat het inderdaad door een geldtekort moet zijn gekomen. De planken in de winkels bleven erg leeg.

Green Swan presenteerde in mei juist grootse plannen voor de winkels, waar 'beleving' een van de hoofdzaken moest worden. In Utrecht werd in juni de eerste 'experience store' geopend, die met een karaokebox en een escaperoom model moest staan voor andere winkels. Bij succes zouden meer vestigingen volgen.