Transavia-topman Mattijs ten Brink maakt eind september de overstap naar reisorganisatie Sunweb, maakt de vliegmaatschappij maandag bekend. Ten Brink was zes jaar topman van het onderdeel van KLM-Groep.

"Het is niet makkelijk om Transavia te verlaten", schrijft de nieuwe Sunweb-topman in een reactie. "Gelukkig laat ik een gezonde organisatie met een heel sterk team achter, dat de toekomst met vertrouwen tegemoet kan zien. Maar de kans die zich nu voordoet, wil ik in deze fase van mijn leven niet voorbij laten gaan", aldus Ten Brink.

KLM-topman Pieter Elbers laat weten het afscheid te betreuren, maar de keuze van Ten Brink te respecteren. "Transavia heeft zich onder leiding van Mattijs in de afgelopen jaren sterk ontwikkeld tot een financieel gezond bedrijf met een belangrijke rol binnen de KLM Groep met intensievere samenwerking met de groep. Uiteraard respecteren wij zijn keuze en wensen Mattijs heel veel succes."

Ten Brink blijft nog tot eind september werkzaam bij Transavia, waarna hij naar de reisorganisatie overstapt. De budgetmaatschappij gaat nu samen met aandeelhouder KLM op zoek naar een vervanger.

Ten Brink volgt Gert de Caluwe bij Sunweb op, die om persoonlijke redenen zijn functie neerlegt. De Caluwe blijft wel als adviseur aan het vakantiebedrijf verbonden.