Vakbond FNV schrapt een nieuwe staking van het grondpersoneel van KLM. De vakbond schuift weer aan bij de onderhandelingen met de luchtvaartmaatschappij, meldt de FNV zaterdag. Het grondpersoneel zou zondagmiddag vier uur lang het werk neerleggen.

"Directe aanleiding zijn tekenen die we hebben ontvangen dat KLM op voor ons belangrijke punten stappen wil gaan zetten", schrijft FNV-bestuurder Jan van den Brink. De FNV sluit maandag aan bij het overleg met de andere bonden; daarmee zijn alle bonden weer in gesprek met KLM.

Door de onenigheid tussen beide partijen staakte het grondpersoneel van KLM ook al op maandag en woensdag. Maandag moesten daardoor 56 vluchten van de maatschappij worden geschrapt en woensdag waren dat er nog eens twaalf. Ruimbagage kon toen ook niet mee.

Het dispuut tussen FNV en KLM gaat over betere arbeidsvoorwaarden. Het grondpersoneel wil betere roosters en meer vaste medewerkers in dienst. Ook eist FNV in de komende drie jaar 4 procent loonsverhoging per jaar. Onder de cao voor grondpersoneel vallen vijftienduizend medewerkers.

"Wij zijn benieuwd wat het oplevert. KLM krijgt van ons tot het einde van volgende week om tot een onderhandelingsresultaat op hoofdlijnen te komen. Anders gaan we verder met werkonderbrekingen", aldus Van den Brink.