Dream or Donate-oprichter Robert-Jan M. houdt transactiekosten en een commissie in op de tegoeden die gedupeerden van het crowdfundingplatform krijgen. Dit schrijft M., meldt RTL Nieuws, aan de gedupeerden.

Gedupeerden vinden het wrang dat M. alsnog de commissie inhoudt, zeggen ze tegen de omroep.

Zij moeten ook al kosten betalen voor de advocaat. Zo rekent het advocatenbureau dat enkele gedupeerden vertegenwoordigt 10 procent van het donatiebedrag als kosten.

Donderdag werd duidelijk dat M. de eerste 25.000 euro heeft betaald aan het advocatenkantoor. Hoeveel alle gedupeerden precies tegoed hebben, is niet bekend, maar schattingen lopen uiteen van 1 ton tot ruim 3 ton.

Dream or Donate werd gebruikt voor crowdfundingprojecten met een maatschappelijk karakter. Oprichter M. rekende een commissie van 5 procent voor gebruik van het platform. Ruim een week geleden ging de site plotseling offline.

M. zegt dat de site gehackt is en dat bij de projecten verkeerde bedragen werden weergegeven. Hij heeft gedupeerden verteld dat zij hun geld terugkrijgen, mits zij met bewijs komen dat ze daadwerkelijk geld hebben gedoneerd.