Het grondpersoneel van vliegtuigmaatschappij KLM gaat woensdag weer staken, maakt vakbond FNV maandag bekend. De medewerkers leggen dan opnieuw van 8.00 uur tot 10.00 uur het werk neer.

Maandag staakten al zo'n vijfhonderd medewerkers van het grondpersoneel van KLM. Hierdoor schrapte de luchtvaartmaatschappij in totaal 67 vluchten, waarvan 11 al van tevoren waren aangekondigd.

"Na de eerste werkonderbreking van maandagochtend is er van KLM nog geen enkele reactie gekomen. Daarom gaan we woensdag door met de volgende actie", stelt FNV-bestuurder Jan van den Brink. Maandag zei FNV-campagneleider Joost van Doesburg al dat wanneer KLM hier geen gehoor aan zou geven, er deze week nieuwe acties zouden volgen.

Het grondpersoneel staakt voor betere arbeidsvoorwaarden. Zo willen ze een loonsverhoging van 8 procent in twee jaar tijd en een minder flexibel rooster. Ook wil het personeel meer mensen in vaste dienst zien. KLM zou tot dusver nog niet verder zijn gegaan dan een loonsverhoging van 3 procent in een jaar.

KLM vindt nieuwe staking 'onnodig'

In een reactie laat KLM weten de nieuwe stakingsaankondiging "onbegrijpelijk en onnodig" te vinden. "Staken dupeert de reiziger en kost geld dat wij liever willen investeren in ons bedrijf en een aantrekkelijke winstdeling voor onze werknemers."

KLM heeft de vakbonden uitgenodigd voor een nieuw cao-overleg deze week. Een aantal vakbonden heeft inmiddels positief gereageerd op de uitnodiging. Andere bonden hebben het meest recente voorstel van afgelopen vrijdag nog in overweging.