Stakingen bij de Britse vliegmaatschappij British Airways zullen in september op zeker vijf dagen geschrapte vluchten opleveren, schrijft de BBC zaterdag.

Zo'n 90 procent van de piloten van British Airways zal op 9, 10 en 27 september gaan staken omdat ze beter betaald willen worden. De vakbond waarbij de piloten aangesloten zijn, British Airline Pilots Association (BALPA), veegde in juli een aanbod voor een loonsverhoging van 11,5 procent in drie jaar van tafel.

Hoewel de piloten 'maar' drie dagen gaan staken, zullen passagiers die op de 8 en 11 september met British Airways gaan vliegen ook hinder ondervinden van de staking, aldus de BBC. Ook schrijft het Britse medium over een passagier die op 25 september zou vliegen, maar ook een mail van de vliegmaatschappij kreeg dat de vlucht geschrapt was.

Door de stakingen zullen waarschijnlijk tienduizenden mensen getroffen worden. British Airways vervoert dagelijks ongeveer 145.000 passagiers en heeft een vloot van ongeveer 280 vliegtuigen. Volgens de vliegmaatschappij stijgt er iedere negentig seconden een toestel van British Airways op.