Door stakingen op het vliegveld Barcelona-El Prat heeft de Spaanse vliegmaatschappij Vueling dit weekend 112 vluchten geschrapt. Ook in Nederland zijn de gevolgen van de staking voelbaar: in totaal zijn er zaterdag en zondag vier vluchten van en naar Schiphol geannuleerd.

Het grondpersoneel van luchtvaartmaatschappij Iberia staakt voor betere arbeidsvoorwaarden. Ze willen meer vaste aanstellingen, meer opleidingsmogelijkheden en nieuwe voertuigen kunnen gebruiken.

Naast Vueling heeft Iberia zelf ook nog eens twaalf vluchten (zes op zaterdag en zes op zondag) moeten schrappen naar aanleiding van de stakingen, waarmee het totale aantal vluchten dat niet door zal gaan op 124 komt.

Volgend weekend staan er weer stakingen van het grondpersoneel gepland. Dan zal het Iberia-personeel niet alleen in Barcelona staken, maar ook op Madrid-Barajas, de internationale luchthaven van Madrid.

Madrid-Barajas is qua passagiersaantallen het grootste vliegveld van Spanje, gevolgd door Barcelona-El Prat. Mogelijk worden er dan meer vluchten geschrapt.