China heeft opnieuw invoertarieven op Amerikaanse goederen ingevoerd als represaille voor de invoertarieven die de Amerikanen al eerder instelden. Het gaat om de export van goederen met een handelswaarde van zo'n 75 miljard dollar (bijna 68 miljard euro).

Het Chinese ministerie van handel meldt klaar te staan met invoertarieven van 5 en 10 procent op in totaal 5.078 Amerikaanse producten, waaronder olie, kleine vliegtuigen en auto's. Sommige invoertarieven zullen op 1 september van kracht worden, andere op 15 december.

De Chinezen reageren met de tegenmaatregelen op de laatste stap van Washington in het handelsconflict. Trump wil per 1 september importtarieven van 10 procent gaan invoeren op 300 miljard dollar (ruim 270 miljard euro) aan Chinese goederen. Eerder werd al een tarief van 25 procent ingevoerd op Chinese goederen met een handelswaarde van 250 miljard dollar.

Trump zei destijds tegen Amerikaanse media dat de Chinese president Xi Jinping "niet snel genoeg" ging in de onderhandelingen en dat hij daarom nieuwe maatregelen wilde nemen.

Felle strijd tussen VS en China gaat niet alleen over handel
240
Felle strijd tussen VS en China gaat niet alleen over handel