De Chinese techfabrikant Huawei verwacht dat de handelsrestricties die de Verenigde Staten het bedrijf heeft opgelegd zo'n 10 miljard dollar (9 miljard euro) aan omzet zullen kosten. Dat is een stuk minder dan de 30 miljard dollar die het bedrijf eerder voorspelde.

"Het lijkt erop dat het iets minder wordt dan 30 miljard. Maar voor de definitieve cijfers zullen jullie tot de bekendmaking van onze resultaten in maart moeten wachten", aldus vicebestuurvoorzitter Eric Xu.

De consumententak van het bedrijf doet het "veel beter" dan oorspronkelijk werd gevreesd, aldus Xu. "Maar een krimp van 10 miljard kan nog steeds gebeuren." In 2018 rapporteerde het bedrijf een omzet van 349 miljard yuan, omgerekend zo'n 44 miljard euro of 49 miljard dollar.

Huawei staat sinds medio mei op een Amerikaanse zwarte lijst, waardoor Amerikaanse bedrijven worden verboden om zaken te doen met het Chinese bedrijf. Momenteel geldt tot november echter een tijdelijke ontheffing.

De ontheffing is volgens Xu "betekenisloos" en de medewerkers van het bedrijf zijn volgens hem "volledig bereid" om onder de restricties te werken.