De oprichters van betaalplatform Adyen, Pieter van der Does en Arnout Schuijff, hebben 497.041 van hun aandelen verkocht. Hiervoor ontvingen ze ongeveer 309 miljoen euro.

De verkochte aandelen, die zo'n 622 euro per stuk kostten, bedragen zo'n 15 procent van hun totale bezit in het digitale betaalbedrijf.

Met de verkoop zouden de directeur en de technisch topman van Adyen hun portfolio willen diversificeren en het risico van één belegging willen verkleinen. Ze benadrukken dat hun rol in het bedrijf niet verandert.

Van der Does en Schuijff hebben toegezegd de komende 180 dagen geen resterende aandelen te verkopen. Naar verwachting volgt de verkoop van deze 15 procent rond 27 augustus.

Daling op de beurs

Deze week maakte Adyen bekend steeds meer transacties te verwerken. In de eerste zes maanden van dit jaar lag het transactievolume 49 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

De prijs van het aandeel Adyen is sinds de bekendmaking van de halfjaarcijfers en de verkoop met 5,4 procent gedaald naar 642,20 euro.