Veilig Verkeer Nederland (VVN) gaat drie jaar lang samenwerken met Uber en Uber Eats om de verkeersveiligheid te verbeteren. De samenwerking zal onder meer bestaan uit het opzetten van campagnes, meldt de maatschappelijke organisatie donderdag.

Ook sluit Uber zich aan bij de Verkeersveiligheidscoalitie, waar bijvoorbeeld de ANWB en de Vereniging Verkeersslachtoffers bij zijn aangesloten, maar ook commerciële bedrijven zoals Shell en Samsung.

Uber Eats lanceert als eerste een veiligheidspakket voor koeriers van de dienst, waar onder meer fietsverlichting en een telefoonhouder in zitten. Nieuwe bezorgers krijgen dit pakket voortaan voordat ze aan de slag gaan. Ook wordt een verkeersveiligheidscursus verplicht en neemt het bedrijf voortaan alleen mensen van achttien jaar of ouder aan.

In april dit jaar werd nog bekend dat er in 2018 opgeteld 116 maaltijdbezorgers betrokken waren bij een ongeluk. In de helft van die gevallen werd een slachtoffer met een ambulance afgevoerd.

"De cijfers roepen vragen op over de druk waar maaltijdbezorgers mee te maken krijgen", stelde iemand van de Inspectie SZW toen en er werd een onderzoek aangekondigd.