De Verenigde Staten stellen de aangekondigde importtarieven op sommige Chinese producten uit van 1 september tot 1 december. Verder worden sommige producten verwijderd van de lijst die eerder werd aangekondigd, zo meldt de Amerikaanse vertegenwoordiger in de handelsgesprekken met China dinsdag.

Op 1 augustus kondigde de Amerikaanse president Donald Trump onverwacht aan vanaf 1 september een extra importtarief van 10 procent op 300 miljard dollar (zo'n 268 miljard euro) aan Chinese goederen te gaan heffen.

De lijst met goederen die onder dit tarief gaan vallen, werd op 17 mei bekendgemaakt.

Geen tarieven op sommige goederen

Nu meldt de Amerikaanse afgevaardigde echter dat een deel van de producten van de lijst gehaald wordt om onder meer veiligheids- en gezondheidsredenen. Op deze producten zal uiteindelijk geen tarief van 10 procent worden geheven.

Bij een andere groep producten wordt de invoering van de importheffing uitgesteld tot 1 december. Het gaat dan om onder meer mobiele telefoons, laptops, speelgoed, computers, kleding en schoenen.

Details over om welke goederen het gaat of hoeveel de VS van deze goederen importeert, werden niet gegeven.

Verder werd bekendgemaakt dat de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin heeft gesproken met de Chinese vicepremier Liu He. Ze zouden binnen twee weken nog een keer met elkaar overleggen.