Lard Friese, topman van verzekeraar Nationale-Nederlanden (NN), wordt de nieuwe CEO van concurrent Aegon. Friese neemt per direct afscheid van NN. Hij zal in maart 2020 beginnen bij Aegon als 'aankomend CEO'.

"Het is een privilege geweest om bij NN te mogen werken, en ik ben trots op wat wij, collega's en klanten samen, bereikt hebben bij dit bedrijf", schrijft de aankomend Aegon-topman. Friese was sinds 2014 topman bij NN. Daarvoor was hij onder meer CEO van NN Nederland en zat hij in het bestuur van de verzekeringstak van ING.

Friese vervangt Alex Wynaendts bij Aegon, die in 2008 topman werd bij de verzekeraar. Wynaendts blijft tot eind september aan het bedrijf verbonden als adviseur.

De huidige topman van de Nederlandse tak van NN, David Knibbe, vervangt Friese als topman van NN. "Ik feliciteer David met zijn aanstelling. Ik ben ervan overtuigd dat NN goed zal gedijen onder zijn leiding en ik wens hem veel succes", sluit Friese af.

Zowel aandeelhouders als De Nederlandsche Bank (DNB) moeten zich nog wel over de aanstelling van Knibbe buigen. Op 26 september zal aandeelhouders om hun mening worden gevraagd. Als alles goed gaat, kan hij per 1 oktober beginnen.