Treinaanbieders in het Verenigd Koninkrijk blijven toch deel uitmaken van Interrail, in tegenstelling tot wat eerder werd bericht, meldt koepelorganisatie Rail Delivery Group (RDG) donderdag.

Op woensdag werd juist door RDG bekendgemaakt dat de Britse bedrijven vanaf januari 2020 niet langer deel zouden uitmaken van Interrail. Dit zou zijn vanwege een conflict met de Eurail Group, het bedrijf dat het reisprogramma beheert.

RDG stelde woensdag ook dat het voor de bedrijven uit het VK voordeliger zou zijn om mensen met BritRail te laten reizen, een pas die alleen in het Verenigd Koninkrijk geldt. De beëindiging van deelname aan Interrail zou niets met de aanstaande Brexit te maken hebben.

Met een Interrail-pas kunnen mensen gedurende een bepaalde tijd binnen dertig Europese landen onbeperkt met de trein reizen. Voor sommige bestemmingen moet echter wel extra worden betaald en een plek worden gereserveerd.

Vanwege de heftige reacties blijven de Britse bedrijven nu toch deel uitmaken van Interrail, stelt RDG. Daarom zijn de onderhandelingen met de Eurail Group toch weer opgepakt.