De aandelenbeurzen in Europa zijn dinsdag voor de derde dag op rij lager gesloten. Eerder op de dag leken de beurzen nog enigszins te herstellen van twee zware verliesdagen, maar rond 16.45 uur sloeg het sentiment om.

De AEX-index sloot dinsdag 0,6 procent lager op 537,3 punten. De Duitse DAX-index verloor 0,8 procent en de Britse FTSE 100 stond omstreeks 16.45 uur Britse tijd 0,75 procent lager. De Franse CAC 40-index leverde 0,13 procent in.

De Amerikaanse aandelenmarkten zitten wel in de lift. De S&P 500 begon de dag 0,8 procent hoger. De Dow Jones-index en technologiebeurs Nasdaq startten respectievelijk 0,1 procent en 1,1 procent hoger.

De financiële markten zijn al dagen op z'n zachtst gezegd onrustig. De Amerikaanse president Donald Trump maakte donderdag nieuwe importtarieven op Chinese producten bekend, waardoor de zorgen over een escalatie in de handelsoorlog onder investeerders groeiden.

Maandag sloegen de Chinezen terug door hun munteenheid, de renminbi, te laten verzwakken. De zwakkere munt maakt het voor Amerikaanse bedrijven aantrekkelijker om alsnog producten uit China te halen, omdat de ondernemingen meer kunnen krijgen voor 1 dollar.