De Noord-Ierse scheepswerf achter de bouw van de originele Titanic wordt geliquideerd. Scheepswerf Harland and Wolff uit Belfast wordt overgedragen aan curatoren, zegt een woordvoerder van de werf maandag. Op de werf, die in 1861 werd opgericht, werd tussen 1909 en 1911 de wereldberoemde Titanic gebouwd.

Het Noorse moederbedrijf van Harland and Wolff, Dolphin Drilling, zette de scheepswerf vorig jaar te koop. Er waren in de afgelopen periode wel gesprekken met een potentiële koper, maar die liepen uiteindelijk op niets uit.

De 125 laatste medewerkers voeren inmiddels al een week actie op het terrein van hun werkgever, maar tot dusver zonder succes. Ze zeggen actie te blijven voeren tot er een oplossing is bereikt.

De medewerkers gooiden onder meer een balletje op om het bedrijf te laten nationaliseren, maar zonder succes. Volgens de Britse regering is de sluiting van het bedrijf namelijk "een commercieel probleem".

Een woordvoerder van de scheepswerf stelt in een open brief aan premier Boris Johnson dat een faillissement "veel meer is dan alleen een commercieel probleem". "De economische gevolgen van een sluiting van Harland and Wolff op Noord-Ierland zullen enorm zijn, en ik denk niet dat Boris (Johnson, red.) dat door heeft."