De Verenigde Staten gaan vanaf september extra importheffingen op Chinese producten invoeren. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump donderdag bekendgemaakt op Twitter.

Trump wil extra importtarieven gaan invoeren van 10 procent op 300 miljard dollar (ruim 270 miljard euro) aan Chinese goederen. Eerder werd al een tarief van 25 procent ingevoerd op 250 miljard dollar aan Chinese goederen.

Met de aangekondigde importtarieven vallen alle Chinese producten die naar de VS worden geëxporteerd onder de heffingen van Trump.

De Amerikaanse president deed de stap maar enkele dagen nadat handelsgezanten van beide landen voor het eerst in drie maanden bij elkaar kwamen om over een mogelijk handelsakkoord te praten. Een woordvoerder van het Witte Huis zei na de gesprekken dat deze "constructief" waren verlopen.

Zo hebben deze handelsgesprekken tot een afspraak over landbouwproducten geleid. China gaat de import van deze producten uit de VS opschroeven. Volgens Trump is dit echter nog niet uitgevoerd.

Er staan nog wel verdere onderhandelingen over een handelsakkoord op de planning. "We kijken uit naar het voortzetten van de gesprekken met China", schrijft Trump op Twitter. Na de tweets van de president zakten de aandelenkoersen en kelderde de olieprijs.