Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft vrijdag de megafusie tussen telecombedrijven T-Mobile en Sprint goedgekeurd. Met de samensmelting zou zo’n 26,5 miljard dollar (23,77 miljard euro) gemoeid zijn.

Beide telecomgiganten gingen akkoord met de verkoop van enkele bezittingen aan de satelliettelevisieaanbieder Dish. Daarmee krijgt de onderneming onder meer toegang tot het netwerk van T-Mobile.

Na het voldoen aan deze belangrijke voorwaarde gaf het ministerie officieel groen licht voor de fusie.

T-Mobile en Sprint, de huidige nummer drie en vier, zouden daarmee samen de derde mobiele telefoonaanbieder van de Verenigde Staten worden, met een marktaandeel van ongeveer 30 procent.

Marktexperts waarschuwen voor het feit dat de megafusie mogelijk prijsstijgingen met zich meebrengt. Door de krachtenbundeling blijven er nog maar drie grote marktaanbieders over. Dit zou schadelijk kunnen zijn voor consumenten.

Om die reden stapten enkele Amerikaanse staten eerder naar de rechtbank in New York. De megafusie is daadwerkelijk een feit wanneer ook dit geding in het voordeel van T-Mobile en Sprint wordt beslist.