Netflix heeft in het afgelopen kwartaal veel minder nieuwe klanten binnengehaald dan verwacht. Op Wall Street ging de koers van het aandeel Netflix met 11,45 procent omlaag na publicatie van het cijferbericht.

Volgens Netflix kwamen er in het tweede kwartaal wereldwijd 2,7 miljoen nieuwe betalende klanten bij, terwijl door het bedrijf zelf op vijf miljoen was gerekend.

In het eerste kwartaal van dit jaar nam dat aantal nog met bijna tien miljoen toe. In totaal telt Netflix nu bijna 152 miljoen abonnees.

Het afgelopen kwartaal behaalde Netflix een omzet van ruim 4,92 miljard dollar (4,4 miljard euro). Er werd 4,93 miljard dollar verwacht. In het tweede kwartaal van 2018 bedroeg de omzet 3,9 miljard dollar. De nettowinst kwam neer op 271 miljoen dollar (241 miljoen euro). Dat was in dezelfde periode vorig jaar nog 384 miljoen dollar.

Concurrentie Netflix steeds groter

De concurrentie wordt steeds groter voor Netflix. Disney brengt in november zijn eigen streamingdienst Disney+ uit in de Verenigde Staten. HBO en Apple werken eveneens aan een eigen videodienst. Daarnaast winnen ook bestaande alternatieven, zoals het Nederlandse Videoland, terrein.

Netflix verwacht in het derde kwartaal een inhaalslag te maken. Het bedrijf zegt te rekenen op een groei van zeven miljoen abonnees.