John de Mol en Facebook stellen de mogelijke voortzetting van hun rechtszaak verder uit, meldt RTL Nieuws maandag. Begin juni oordeelde de rechter dat de partijen twee weken kregen om onderling tot een akkoord te komen, maar die periode verlengen ze nu tot zes weken na vandaag.

De partijen willen hun overleg voortzetten, en hebben de rechter vanwege de vakantieperiode gevraagd om extra uitstel.

De Mol klaagde Facebook aan omdat de website nepadvertenties online liet staan waarin zijn naam en foto werden gebruikt. Met de advertenties werden mensen verleid om geld over te maken naar oplichters. De Mol probeerde de advertenties offline te krijgen, maar kreeg naar eigen zeggen geen gehoor van Facebook.

De ondernemer stapte naar de rechter en eiste van Facebook dat het bedrijf de gegevens deelt van de persoon achter de advertenties. Ook wilde hij ook dat er een filter komt om nieuwe nepadvertenties te voorkomen. Volgens de advocaten van De Mol zou Facebook nalatig zijn in het opsporen en verwijderen van frauduleuze reclames.

Volgens de advocaten van Facebook zou het bedrijf de gegevens alleen bij een rechterlijk bevel willen delen. Een filter zou volgens hen echter niet mogelijk zijn, omdat er dan veel meer berichten geblokkeerd zouden worden dan alleen nepreclames.