Het aandeel van de Deutsche Bank is maandag flink gedaald na de aangekondigde reorganisatie van de bank. Als onderdeel van de reorganisatie schrapt Deutsche Bank tot 2022 achttienduizend banen.

Een aandeel van Deutsche Bank was maandagmiddag rond 16.15 uur 6,4 procent minder waard en kostte 6,71 euro. De beurskoers opende aan het begin van de dag nog hoger en daalde steeds verder.

De bank verwacht 2,8 miljard euro verlies te draaien in het tweede kwartaal van dit jaar. Deutsche Bank zal ook stoppen met de activiteiten op de buitenlandse aandelenmarkt.

Deutsche Bank zit al tijden in zwaar weer. Als gevolg daarvan werden de winstverwachtingen naar beneden bijgesteld. Het aandeel van de bank bevindt zich sinds augustus in een vrije val en daalde met bijna 40 procent.

Ook is Deutsche Bank verwikkeld in een witwaszaak met de Deense Danske Bank. De Duitse bank zou meer dan 150 miljard euro aan dubieuze geldstromen hebben verwerkt van de Estse dochter van de Danske Bank, schreef Financial Times in december.