Elektronicamaker Samsung heeft de winstverwachting voor het tweede kwartaal gehalveerd. Volgens analisten heeft het concern last van de handelsperikelen tussen de Verenigde Staten en China en lijdt het bedrijf onder een malaise in de chipsector.

De operationele winst komt in het tweede kwartaal naar verwachting uit op 6,5 biljoen Koreaanse won (4,9 miljard euro). De verkopen dalen, volgens Samsung, naar 56 biljoen won (42 miljard euro). Eind juli komt het concern met definitieve cijfers.

Analisten hadden al gerekend op mindere resultaten van Samsung en vergeleken met sommige voorspellingen presteert het bedrijf nog steeds beter dan verwacht.

Leveranciers aan de elektronicasector lijden al langer onder vraaguitval en vooral Aziatische landen voelen dit. Zo heeft Zuid-Korea de groeiverwachting deze week nog verlaagd naar het laagste niveau in zeven jaar.

Verder zorgt het handelsconflict tussen China en de VS voor problemen. Zo is Huawei, dat met een verkoopboycot in de VS te maken kreeg, een grote klant van Samsung.