ROOSENDAAL - De Belgische autosupermarkt Cardoen opent op 1 oktober de deuren van zijn eerste vestiging in Nederland. Die komt in Roosendaal aan de Rucphensebaan 23. Dat heeft het Belgische bedrijf woensdagmiddag meegedeeld.

Cardoen boekt in België al geruime tijd succes met zijn discountformule. Het bedrijf heeft verspreid over het land negen autosupermarkten. Cardoen levert auto's goedkoper door inkoop van overtollige voorraden in diverse Europese landen. Daarbij zitten veel overjarige modellen en vaak gaat het om kleuren die in een bepaald land slecht verkoopbaar bleken. Gemiddeld pakken de prijzen van de nieuwe modellen bij Cardoen 22 procent lager uit dan bij de merkdealers, aldus onderzoek van de Belgische consumentenorganisatie Test-Aankoop.

Karel Cardoen meldt dat in Nederland wordt samengewerkt met een partner die op 29 september wordt voorgesteld. "Verder geven we dan inzicht hoe de Nederlandse consument gebruik kan maken van ons concept en hoe we de garantie en de service regelen", aldus Cardoen.