Ondernemers in Nederland die zakendoen met Britse ondernemers zijn steeds beter voorbereid op de Brexit, meldt de Kamer van Koophandel (KvK) maandag op basis van een enquête onder 213 ondernemers.

Bijna een jaar geleden zei 39 procent van de entrepreneurs niet voorbereid te zijn op een Brits vertrek uit de EU. Inmiddels is dat percentage gedaald naar 14 procent.

Nu zegt 32 procent van de ondernemers goed voorbereid te zijn op een Brexit. Iets minder dan een jaar geleden was dit nog maar 15 procent.

Uit de enquête blijkt dat 24 procent van de ondernemers verwacht dat het Verenigd Koninkrijk in de Europese Unie blijft. 31 procent denkt dat het VK zonder overeenkomst uit de EU gaat en 37 procent verwacht dat er wel afspraken worden gemaakt.

Voorlopig is de nieuwe deadline voor een Brexit 31 oktober. De onderhandelingen met de Europese Unie zijn gestaakt nadat premier Theresa May bekendmaakte af te treden. Zij wordt naar verwachting opgevolgd door oud-minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson of Jeremy Hunt.

Ondernemers, praat mee!

  • Ben jij ondernemer en doe jij zaken met Britse bedrijven? Laat in de NUjij-reacties weten of en hoe jij bent voorbereid op een Brexit!