NEW YORK - De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft zich gehandhaafd in de top twintig van beste internationale opleidingen in de wereld voor MBA, Master of Business Administration. In de woensdag gepubliceerde ranglijst van The Wall Street Journal en Harris Interactive, staat de Rotterdamse instelling op plaats veertien. De universiteit is daarmee een plaatsje omhoog opgeschoven in vergelijking met vorig jaar.

Absolute top onder de MBA-opleidingen blijft IMD, het International Institute for Management Development in het Zwitserse Lausanne. Vooral het ontwikkelen van leiderschapskwaliteiten, strategisch denken en persoonlijke ethiek en integriteit worden zeer gewaardeerd. Personeelsfunctionarissen prijzen de van het IMD afkomstige medewerkers voor de frisse manier waarop ze alledaagse problemen weten aan te pakken.

Op de tweede plaats staat het Spaanse Escuela Superior de Administración de Empresas ESADE. De bekende London Business School is vijfde en een andere Europese prestigieuze opleiding, Insead in Frankrijk, negende.

De beste Amerikaanse opleiding voor een managementfunctie is Carnegie Mellon University (Pittsburgh). De Harvard University in Boston staat zeventiende.

De grootste stijger is het Instituto de Empresa in Madrid. Deze universiteit klom van de twintigste naar de twaalfde plaats. The Wall Street Journal neemt alleen opleidingsinstituten op die respondenten hebben uit ten minste vier landen.