De Amerikaanse president Donald Trump had liever ECB-voorzitter Mario Draghi gezien als het hoofd van de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve (Fed), dan de huidige voorzitter Jerome Powell. Dat zegt Trump woensdag in gesprek met Fox Business.

Trump haalde vorige week juist nog uit naar Draghi, omdat hij het met zijn beleid moeilijker zou maken voor Amerikaanse bedrijven om te concurreren in de eurozone.

De opmerkingen van Trump op woensdag zijn vooral als kritiek bedoeld op Fed-voorzitter Powell. Trump levert al langer kritiek op het hoofd van de Federal Reserve, omdat hij te terughoudend zou zijn in zijn monetaire beleid.

Volgens de president van de Verenigde Staten zou de Amerikaanse economie veel harder moeten groeien dan het nu doet, maar weerhoudt het terughoudende rentebeleid van Powell de economie ervan "in een raket te veranderen".

Trump noemde het beleid van de Fed woensdag in het interview met Fox Business "krankzinnig" en wees naar de Europese Centrale Bank (ECB) als voorbeeld van hoe het wel moet. Volgens Trump "giet" de ECB geld in de economie van de eurozone, terwijl de Fed geld uit de Amerikaanse economie trekt.