Alle leden van de raad van commissarissen van supermarktketen Marqt zijn opgestapt, vanwege een herstructurering en strategieverandering van het bedrijf. Dat bevestigt een woordvoerder dinsdag aan RTL Z.

Het orgaan bestond uit vertegenwoordigers van de aandeelhouders. Marqt overweegt nu een nieuwe vorm van toezicht, waarbij niet alleen aandeelhouders in de raad van commissarissen zitten. De aangepaste strategie zou daarnaast onder meer bestaan uit nieuwe samenwerkingen met andere marktpartijen.

Of de winkelketen ook te koop wordt gezet, wilde de woordvoerder volgens RTL Z niet vertellen.

Grootaandeelhouders van de duurzame supermarktketen zijn sinds 2017 onder meer groene bank Triodos en Social Impact Ventures (SIV). Ook oprichters Quirijn Bolle en Meike Beeren zouden nog altijd een aandeel in het bedrijf hebben.

Marqt heeft op dit moment vijftien vestigingen. De keten werd in 2008 opgericht, en heeft sindsdien nog geen winst gemaakt.

Het plan van de vorig jaar aangetreden topman Joost Leeflang was om het bedrijf naar 45 tot 60 vestigingen te laten uitgroeien. Hij stapte echter deze maand op, vanwege meningsverschillen met aandeelhouders over de strategie van het bedrijf.