De Amerikaanse president Donald Trump heeft nooit gezegd dat hij van plan was om de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell te degraderen, stelt hij zondag in een interview met de Amerikaanse zender NBC News.

"Ik heb er nooit mee gedreigd hem te degraderen", zei Trump. Hij voegde daaraan toe dat hij wel de macht heeft om dat te doen.

Afgelopen week meldde persbureau Bloomberg op basis van ingewijden dat het Witte Huis eerder dit jaar heeft onderzocht of het mogelijk was om Powell te degraderen van voorzitter van het Amerikaanse stelsel van centrale banken tot gouverneur.

Eerder gingen er al geruchten dat Trump Powell wilde ontslaan. De president heeft kritiek op het beleid van de Federal Reserve en zou graag een lagere rentestand zien om de Amerikaanse economie extra te stimuleren.

Afgelopen woensdag maakte de Fed bekend de belangrijkste rentestand ongewijzigd te houden. Wel lijkt er ruimte te zijn voor mogelijke renteverlagingen in 2019.

Trump haalde vorige week ook uit naar Mario Draghi, de president van de Europese Centrale Bank (ECB). Hij stelde op Twitter dat Draghi het voor Amerikaanse bedrijven lastiger maakt om te concurreren met Europese ondernemingen.