Metro, het Duitse moederbedrijf van groothandelsonderneming Makro, heeft een ongevraagd bod ontvangen van EP Global Commerce. Het bestuur van Metro vindt echter dat het bod van 5,8 miljard euro het bedrijf "substantieel onderwaardeert", laat de onderneming zondag weten in een persbericht.

EP Global Commerce is een investeringsfonds van de Tsjechische miljardair Daniel Kretínský en zijn zakenpartner Patrik Tkác. Het fonds heeft al een belang van 10,9 procent in Metro.

Het bod van 16 euro in contanten per aandeel en 13,80 euro voor preferente aandelen komt neer op een premie van 3 procent op de slotkoers van Metro van afgelopen vrijdag.

"Het bod is een substantiële onderwaardering van de waarde van het bedrijf en doet geen recht aan het plan dat er ligt om meer waarde te creëren", schrijft Metro. Het concern komt nog met een uitgebreide reactie als het volledige biedingsdocument binnen is.

Metro zit midden in een transformatie van breed retailconcern naar een groothandelsbedrijf. MediaMarkt was tot 2017 ook onderdeel van Metro.