De voormalige Nissan-topman Carlos Ghosn zou ongeveer 350 miljoen yen (2,9 miljoen euro) aan Renault-geld hebben weggesluisd naar zijn eigen investeringsfonds GFI in Libanon, schrijft de Japanse krant Asahi zondag op basis van gerechtelijke bronnen.

De transfer van het geld vond plaats via autobedrijf Suhail Bahwan Automobiles (SBA) in Oman, stellen de bronnen. GFI zou een lege huls zijn.

De 65-jarige Ghosn heeft voor zijn actie geld gebruikt uit een CEO-reserve die tot zijn beschikking stond. Naast de 350 miljoen yen van Renault, heeft Ghosn naar verluidt 560 miljoen yen van Nissan naar GFI weggesluisd.

Ghosn werd in november vorig jaar in Tokio aangehouden op verdenking van fraude. Hij werd in april vrijgelaten, maar vervolgens toch weer vastgezet.

Ghosn opnieuw vrij op borgtocht onder strikte voorwaarden

Ghosn kwam eind april opnieuw vrij op borgtocht, maar moet zich aan een aantal strikte voorwaarden houden in afwachting van zijn rechtszaak.

De voormalige Nissan-topman wordt verdacht van meerdere vergrijpen. Zo zou hij onder andere ongepaste betalingen ter waarde van 7,8 miljoen euro uit de samenwerking van alliantiepartner Mitsubishi hebben gekregen.

Als Ghosn schuldig wordt bevonden, gaat hij mogelijk voor tien jaar de cel in. Ghosn zelf ontkent alle beschuldigingen.