Snellaadbedrijf Fastned, dat vrijdag naar de beurs gaat, geeft voorlopig geen nieuwe aandelen uit. Vorige week werd de beursgang juist een week uitgesteld omdat het ook nieuwe stukken wilde uitgeven.

Fastned wijt het uitstel van de nieuwe stukken aan de marktomstandigheden, "waaronder de toegenomen onzekerheid aangaande de stimulering van elektrisch rijden".

"De uitgifte van nieuwe certificaten van aandelen is nu uitgesteld, maar met de notering aan Euronext zijn de mogelijkheden voor financiering uitgebreid", aldus CEO Michiel Langezaal.

De Amsterdamse bouwer van snellaadstations Fastned zou oorspronkelijk op 14 juni zijn beursdebuut te maken. Fastned maakt vrijdag zijn debuut op Euronext Amsterdam. Op dit moment staat het bedrijf al genoteerd aan de alternatieve beurs Nxchange.

Met de aandelenemissie wilde Fastned een krappe 30 miljoen euro ophalen. Dat is een stuk minder dan de 40 miljoen die het bedrijf jaarlijks nodig zou hebben, volgens een vertrouwelijk ING-rapport waarover het Financieele Dagblad (FD) eerder berichtte.

Fastned heeft op dit moment meer dan honderd snellaadstations, verspreid over Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.