De lijst van de vijfhonderd rijkste mensen van Bloomberg wordt voor het eerst aangevoerd door drie mensen met meer dan 100 miljard dollar (89 miljard euro) in bezit. Een Europeaan behoort sinds woensdag ook tot deze groep.

De Franse zakenman Bernard Arnault, oprichter van Louis Vuitton Moët Hennessy, heeft zich bij Amerikaanse hectomiljardairs Jeff Bezos (Amazon) en Bill Gates (Microsoft) gevoegd. Die laatste twee zijn pas sinds maart beiden in het bezit van meer dan 100 miljard dollar.

Bezos voert de lijst aan, met 119 miljard dollar. Hij wordt gevolgd door Gates (106 miljard dollar) en nieuwkomer Arnault (100 miljard dollar).

Er staan ook twee Nederlanders in de lijst. Grootaandeelhouder en directeur van Heineken Charlene de Carvalho-Heineken staat op plek 68, met 16,5 miljard dollar. Zij is de dochter van Freddy Heineken, de kleinzoon van de oprichter van het biermerk. Op plaats 438 staat Frits Goldschmeding, die ooit uitzendbureau Randstad oprichtte.

De eerste vrouw in de lijst komt net als Arnault uit Frankrijk. Het gaat om L'Oreal-erfgenaam Françoise Bettencourt Meyers, die op de negende plaats staat met een bedrag van 56 miljard dollar.

In de top vijfhonderd staan veel mensen die rijk zijn geworden in bijvoorbeeld de technologie-, vastgoed- en voedingssector.