De Amerikaanse president Donald Trump heeft uitgehaald naar Mario Draghi, de president van de Europese Centrale Bank (ECB). Op Twitter stelt Trump dat Draghi het voor Amerikaanse bedrijven moeilijker maakt om te concurreren met Europese bedrijven.

De opmerkingen van Trump komen na uitspraken van Draghi bij een congres in het Portugese Sintra. Hij zei dat de ECB meer stimuleringsmaatregelen zal nemen als de inflatie in de eurozone niet verder toeneemt.

"Bij het ontbreken van verbeteringen, bijvoorbeeld als de terugkeer van inflatie wordt bedreigd, is verdere stimulering nodig", aldus Draghi.

Hij zei dat dit ook kan betekenen dat de inflatie een tijd boven het doel van de ECB zal liggen. De ECB heeft als streven om de inflatie, de stijging van prijzen, in de eurozone op de middellange termijn iets onder de 2 procent te houden.

Na de Europese schuldencrisis is dit eigenlijk niet gelukt, ondanks omvangrijke stimuleringsprogramma's die de marktrentes in de eurozone flink hebben doen dalen.

Na de uitspraken van Draghi stegen de koersen op Europese aandelenmarkten en daalde de euro ten opzichte van de dollar. Vooral de daling van Europese munt steekt Trump. Hierdoor zijn Amerikaanse producten relatief duurder voor de eurolanden.