Deutsche Bank wil een zogenoemde bad bank oprichten voor 50 miljard euro aan bezittingen die als risicovol worden beschouwd, schrijft de Britse zakenkrant Financial Times (FT) maandag op basis van bronnen.

De Duitse bank is van plan een grootscheepse reorganisatie door te voeren, waarvan de bad bank een onderdeel is. Vooral langlopende derivatencontracten zullen apart worden gezet.

Verder zouden de handelsactiviteiten op het gebied van aandelen en rente buiten het Europese continent behoorlijk moeten krimpen of zelfs geschrapt moeten worden. De bank wil zich vooral richten op vermogensbeheer en dienstverlening aan zakelijke klanten.

Topman Christian Sewing van Deutsche Bank zou de wijzigingen eind juli officieel gaan aankondigen bij de bekendmaking van de halfjaarcijfers.

De maatregelen zouden de winstgevendheid van de bank moeten vergroten. De winstgevendheid van Deutsche Bank staat al langer onder druk.

In april liepen plannen voor een fusie van Deutsche Bank met Commerzbank spaak, omdat de voordelen niet groter zouden zijn dan de risico's.